3 maj 2015
16:30

Bälinge IF F01

Referat: Upsala IF - Bälinge IF F01

Årets seriepremiär blev en riktig pärs i solskenet på en ganska ojämn plan i Ekebydalen. Vi börjar matchen med hög och bra press vilket innebär att vi förpassar spelet kanska ordentligt på UIFs planhalva. Trots vårt spelövertag så skapar vi bara halvfarliga chanser och bollen vill inte i mål. UIF hotar dock i sina spelvändningar, där deras instick och djupledsbollar oroar vår backlinje flera gånger, men både försvar och Frida i mål har läget bra under kontroll. Spelbilden där vi har boll och lägger tryck och UIF vänder spelet fortsätter hela halvleken och tyvärr lyckas UIF orättvist få in 2 mål på just dessa spelvändningar, medan vi lyckas få några riktigt bra chanser (i ribban t.o.m.), utan att få in den. 2-0 i halvtid känns både tungt och orättvist, och flera tjejer börjar misströsta och det ser ut som vi gett upp matchen. Denna uppgivenhet tar tjejerna med sig in i andra halvlek, och för första gången i matchen så tar UIF också över spelet i början av andra halvlek och skapar några chanser som tillslut resulterar i 3-0. Då ser det inte ljust ut, men vår centrala mittfält som var mycket bra idag, nöter och kämpar vidare, och kan på så sätt vända matchbilden igen. När vi sedan lyckas få in bollen under andra halvan av halvleken genom ett fint inlägg från Amanda E och ett avslut vid bortre stolpen av Julia, så tar vi återigen över spelet totalt. De sista 5-10 minuterna är trycket mot UIF stort och vi lyckas både reducera och kvittera genom Amanda A, efter djupledspel och instick, härligt! Att komma hem med ett 3-3 resultat känns både bra och frustrerande med tanke på spelbilden, men vi bör ta med oss att vi kan vända matcher som ser hopplösa ut. Alla tjejer jobbar på bra och ska ha en eloge för sin fina insats mot ett starkt UIF med endast F00. Kul att även Julia R får göra debut med oss, välkommen!